Geschiedenis

1916 - het bedrijf is door mijn overgrootvader gekocht. Hij teelde groentes.

1950 - het bedrijf is overgenomen door mijn opa. Hij had een gemengd bedrijf met koeien en groentes.

1979 - Peter en Ida van Aert zijn getrouwd en hun bedrijf aan de Achterste Rithweg wordt opgestart. Destijds een kleinschalig vollegrondsgroentebedrijf, waar bonen, bloemkool, prei en bospeen geteeld werden.

Niet veel later is daar de witlofteelt bijgekomen, al snel gevolgd door andijvie en ijsbergsla, die de plaats van de oorspronkelijke teelten innamen. Twee vaste medewerkers hielpen Peter en Ida in die tijd met de teelt en de verwerking van de producten.

1992 - het bedrijf is volledig overgeschakeld naar de teelt van zomerbloemen en de teelt van vaste planten. Op dat moment was in totaal 5 hectare in gebruik. Deze omschakeling bracht een ingrijpende wijziging van de bedrijfsvoering met zich mee, maar niet tevergeefs.

2005 - Corné van Aert komt in de maatschap met zijn ouders. Met als bedrijfsnaam Maatschap van Aert Herijgers en Zoon. In deze maatschap vinden de bloementeeltactiviteiten plaats. Vaste Plantenkwekerij C.A.van Aert. heeft de vaste planten teelt onder zijn hoede.

Miljoenen bloemen gaan jaarlijks naar diverse veilingen in Nederland, en de vaste planten worden over heel Europa verkocht.

01-01-2013 - het bedrijf word volledig overgenomen door Corné van Aert. Het bedrijf is gegroeid naar 16 hectare. Het wordt continu bemant door het vaste personeel, seizoensmedewerkers en de scholieren. De naam veranderd van Maatschap van Aert-Herijgers en Zoon naar van Aert Flowers BV, omdat de bloemen wereldwijd verkocht worden. Naast de 14 hectare buitenbloemen heeft het bedrijf ook nog 2 hectare aan tunnels staan, welke gebruikt worden om oogst te vervroegen, verlaten maar bovendien om kwaliteit te waarborgen.

Ook zijn wij continu op zoek naar methodes om de kwaliteit van de door ons geleverde producten te verbeteren, zodat de klant de beste producten krijgt.

2013 - Van Aert Flowers BV heeft in het najaar van 2013 besloten een hypermoderne Sorteer en bosmachine te kopen. Hierdoor zijn we nu in staat uniformer te kunnen sorteren en op specifieke wensen van de klant maatwerk te leveren.

2014 - een nieuwe locatie wordt aangekocht van 21 ha. Op dit moment zijn we volop in de weer om de grond te optimaliseren om de beste kwaliteit zomerbloemen te kunnen kweken.

 

2017 Er wordt begonnen met de bouw van een moderne hal voor sorteren van bloemen en planten. Tevens diverse koelcellen voor optimale bewaring van plantmateriaal. Ook word er 5,5 ha landbouwgrond bijgekocht om extra vruchtwisseling voor de Astilbe teelt te creëren voor nog betere kwaliteit. Verder wordt er nog een 2e hypermoderne sorteermachine aangeschaft met de mogelijkheid om 7 sorteringen te sorteren om de kwaliteit te verhogen.

 

2018 De nieuwbouw is gerealiseerd. Nu word er veel ingezet in precisielandbouw en bodemleven te optimaliseren.